Reviews

Bien sûr, nous sommes honorés que Les Fourneaux se classe au 10ème rang des meilleurs endroits naturistes au monde (source: NFN) et nous avons reçu l'accréditation Agréablement Nue (source: NFN). Nous n'aurions jamais pu faire cela sans nos invités. Ci-dessous, vous pouvez lire certaines critiques. N'hésitez pas à utiliser google pour un traduction ;)

Claude Domont - juillet 2022: (google)
Camping charmant avec des propriétaires très sympathiques. Emplacements immenses et ombragés, bien entretenus, avec des sanitaires hyper propres.
Je recommande vivement Les Fourneaux.


Fabrice Garino - août 2021: (google)
Très beau camping naturiste !  Accueil chaleureux.


Valerie Lafeve - août 2020: (google)
Belle endroit au calme tenu par des hollandais très sympathique et souriant emplacement gigantesque belle piscine et j'ai adorée le concept de la douche dehors je recommande vivement cette établissement pour une petite ou longue pause


Pascal Roussel - juillet 2020: (google)
Magnifique très calme emplacements gigantesques très propre bon accueil merci


Nico Nico  - juillet 2020: (google)
Lieu calme les emplacements sont immenses
Le domaine est super et bien entretenu
Pour des vacances nue au calme c'est parfait


christian chaussin - mars 2020: (google)
Très bien


Josiane Mayné - août 2019: (google)
Accueil sympathique. Endroit idéal pour le calme. Emplacements très grands et confortable. Piscine excellente. Bref tout serait parfait.


Séverine Ramillon - août 2019: (google)
Camping très agréable et calme. Les emplacements sont gigantesques. L'accueil est chaleureux. Piscine spacieuse.


Alexandre Mihail - 2019: (google)
Très bon accueil


Carole Rosset - juillet 2019: (google)
Parfait calme sanitaire impeccable accueil agréable

Jean Pierre van Reijmersdal - september 2022: (google)

Het was weer heerlijk om een weekje op deze camping te zijn. Zeeer ruime plaatsen zowel voor de electraplaatsen en de off-grid plaatsen. Een nieuw groot verwarmd zwembad, 27 graden, is voor ons een reden om hier naar toe te gaan. Dan hebben we het nog niets gehad over de wekelijkse BBQ avond, pizzaavond of snackavond. Daarnaast elke dag van 17.00 tot 19.00 tijd voor een drankje. Een aanrader.

Geert en Guusje Bol - 30-7-2022: (naturismegids.nl)

We hebben dit jaar voor de 5e keer gekampeerd bij Les Fournaux! Elk jaar gaan we minimaal een weekje langs. We genieten dan van de grote plaatsen, de rust, het heerlijke zwembad, de fijne sfeer en alle lieve mensen die we elk jaar ontmoeten. We schuiven dan ook waar mogelijk aan: de pizza avond, de door Remco goed gebakken snacks (patat en b.v. een frikandel), de BBQ avond én op dinsdag met de vele liefhebbers met z’n allen lunchen in Agogne, altijd heel gezellig. Volgend jaar weer!
Dit jaar hadden we een fietsongelukje en hebben we de deskundige EHBO en goede zorgen mogen ervaren van Jolanda! Nog eens duidelijk werd door alle adviezen en belangstelling dat het een camping is waar veel lieve mensen komen! We kunnen Les Fournaux van harte aanbevelen!!
Geert en Guusje Bol

Tineke Prinsen - juli 2022: (google)

Heerlijk om er weer een paar dagen te zijn geweest.. Prima ontvangst met een koud drankje. Je kan van alles meedoen maar kan ook lekker genieten van je rust....

Peter Eigeman - juli 2022: (google)

Hele mooie naturistencamping . Zéér grote ruime plaatsen. Veel privacy. Mooi sanitair leuk terras en mooi zwembad. Groot speelterrein . Rustige omgeving kortom supercamping!!!

Johan Ormel - 26-6-2022: (naturismegids.nl)

We - mijn vrouw en ik - zijn medio mei 2022 hier voor het eerst geweest. 'n Prima ontvangst ( met een drankje) - ruime plaatsen en voorzieningen - o.a het zwembad - die prima voor elkaar waren.
We zijn er vier dagen geweest, "voorzien" van prachtig weer, waardoor we geen kleding nodig hebben gehad: heerlijk!
Ook prettig: je kunt naakt een mooie rondwandeling maken over het uitgestrekte terrein. Als je wil fietsen in de omgeving kan dat ook; fietsen met elektrische ondersteuning zouden wij aan raden.
Na die vier dagen weer naar huis - jammer, maar ja, zo gaat dat. En weer kleding aan...

Monique - 9-6-2022: (naturismegids.nl)

Half mei zijn we vertrokken naar Spanje in onze oude legerambulance. Onderweg zochten we een naturistencamping omdat het prachtig weer was en kwamen bij Remco en Jolanda terecht. We vonden het zo fijn dat we na onze toer op de terugweg weer bij ze terecht zijn gekomen. Helaas was onze tijd beperkt en moesten we na twee nachten al weer verder naar het noorden dus volgend jaar komen we terug en dan langer!
Dank jullie wel voor de rust, de ruimte en jullie hartelijkheid.
Monique en Alfons

Hein - 18-5-2022: (naturismegids.nl)

Al veel campings gezien… maar dit is echt een kadootjes. waauw, wat een camping, wat een ontvangst en wat een ruimte. Hele mooie plekken in een mooi ladschap. Wil je lekker genieten en uitrusten: ga!

Maarten de Vries-Wensing - juli 2021: (google)

Wat een leuke ervaring het warme welkom.
Wat een gaaf terrein met voor elk wat wils.
Enorme ruime plekken voor diegene die het lekker vinden op zich zelf te zijn. Zie de foto
Er is ook een familie veld voor gezinnen zodat kinderen zich kunnen vermaken.
Verder echt mooi sanitair en zwembad.
Het terrein kent enorme gastvrijheid.

Piet Heijman - juni 2021: (google)

Het is n prachtig terrein wat goed is onderhouden door Remco en Jolanda, zij zijn super gastvrij, de rust en de ruimte die je er hebt is werkelijk heerlijk, wij komen zeker terug.

Romaine - 28-9-2020: (naturismegids.nl)

"Mooi, gigantisch groot terrein met hele grote kampeerplaatsen. Hartelijke en gastvrije eigenaren. Op een redelijke afstand van Nederland ( afhankelijk van waar in Ned natuurlijk). Wij waren er in het naseizoen én in coronatijd, maar alles was heel goed verzorgd. Complimenten en wat ons betreft, echt een aanrader!"

Tony en Ine - 4-10-2020: (blootkompas.nl)

"Bij het oprijden van het terrein staat je naam al te pronken op een bord aan de poort als verwelkoming en dit geeft je al een heerlijk gevoel, dan word je ontvangen met een drankje en vertelt Jolanda wat er zo gedaan word op het terrein. We kregen een heerlijke super grote staanplaats welke je moet zien om het te geloven ZO GROOT, sanitair picco bello en heerlijke avonden met BBQ of met pizza of met lekkere frit. In 1 woord een fantastische plaats om uit te rusten en te ont-stressen ,wij gaan zeker terug in 2021."

 

Gonnie en Siebe - 8-8-2019: (naturismegids.nl)

"Voor rustzoekers by far het mooiste en meest ruim opgezette terrein van Frankrijk. Met eigenaren die snappen wat gastheerschap is. Chapeau!"

Marja van de Nes - 5-8-2019: (Facebook)

"We zouden een week blijven, het werden er twee. Fijne sfeer, prachtige plekken, heerlijk zwembad en een heel gezellig 'borreluur'. dit was ons eerste bezoek, maar we komen terug."

Wim v.d. Coelen - 21-8-2019: (naturismegids.nl)

"Meer dan mooie camping. Erg grote plaatsen en geweldig stukje Frankrijk. Veel leuke dorpjes in de buurt met goede restaurantjes. Mooie grotere plaatsen en .... we konden er zelfs goed fietsen. Warm welkom, gezellige eigenaren en leuke avonden en etentjes gehad op de camping. Vooral geschikt voor rust en ruimte. Wij gaan wel een keer terug."

Matthé - 15-8-2018: (naturismegids.nl)
"Vriendelijke ontvangst. Eigenaren staan altijd voor je klaar. Gezellig samen geluncht buiten de deur op dinsdag. Voor-, hoofdgerecht, kaas, dessert en koffie + wijn voor maar 15 euro. Zelf je drankje pakken en noteren; de volgende dag afrekenen. Wat een vertrouwen! Prachtige plekken, zwembad en mooi sanitair."

Geert - 14-7-2018: (zoover.nl)

"Nog nooit zo n rustige natuurlijke ruim opgezette camping gevonden. Met plekken van 400 tot 1500 vierkante meter. Je kunt er ook wildkamperen. Met keurig sanitair en zwembad. Blootgewoon de beste."

Willem en Sylvia - 8-10-2017(naturismegids.nl)

"Geweldig ontvangst, rust en ruimte zijn de belangrijkste ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie."

Chris en Evelien - 23-9-2018: (nfn.nl)

"Prachtige plek, ruime plaatsen waardoor veel privacy. Veel eigen regelruimte met mogelijkheden van af en toe samen eten en/of de frituurmiddag voor wie dat wil. Prachtige fiets en wandelomgeving, kortom, TOP!"

Jack en Linda - 25-6-2017: (naturismegids.nl)

"Zijn hier begin juni geweest en deze camping heeft tijdens onze trek door Frankrijk een super indruk achtergelaten. Een warm persoonlijk ontvangst door Remco en Jolanda en je verbaast je over de ruimte van het terrein en zeer ruime staanplaatsen. Je hebt de keuze tussen zeer rustig gelegen plaatsen of iets meer in de drukte. Alles is hier aanwezig om een fijne tijd door te brengen. Ook zijn de mensen zeer behulpzaam en worden de de enthousiaste beheerders door vrijwilligers bijgestaan. Camping is zeker voor ons voor herhaling vatbaar en Remco, de nieuwe waterpomp werkt perfect en tot volgend jaar ! Groetjes Jack en Linda"

Albert - 9-3-2017: (Facebook)

"Les Fournaux is een thuiskommertje. Dit is een heerlijke camping om tot rust te komen en een camping waar je alle ruimte is (grote plaatsen).
De eigenaren Remco en Jolanda zijn lieve mensen en proberen je het echt naar het zin te maken."

Tema - 3-9-2017: (naturismegids.nl)

"Super grote afgeschutte kampeerplaatsen alleen op de camping al kun je mooie wandelingen maken zo groot is het terrein. mooie omgeving."

Nr.10 Wereldwijd
Nr.10 Wereldwijd

press to zoom

press to zoom

press to zoom
Nr.10 Wereldwijd
Nr.10 Wereldwijd

press to zoom
1/8

Bart en Jeannette - 20-08-2017: (naturismegids.nl)

"Zeer vriendelijke ontvangst, prachtige grote plaatsen, wij komen zeker nog eens terug!"

René - 9-8-2018: (zoover.nl)

"Wat een geweldige plek en een heerlijke rust. Tot laat naar de sterren kijken en lekker wandelen over de camping, Fantastisch schoon sanitair en een supervriendelijke ontvangst. Een aanrader voor rustzoekers. Komen hier zeker terug, waarschijnlijk al in de herfstvakantie."

Hans - 1-7-2018: (Facebook)

"Voor het derde jaar op Les Fourneaux geweest, deze keer 5 weken aan een stuk.
Een betere plaats om te kamperen met een enorme ruimte om je heen ben ik nog niet tegengekomen. Kortom dit is een blijvertje waar we heel graag regelmatig terug naar toe willen gaan. Met dank aan Jolanda en Remco voor alle goede zorgen! Tot de volgende keer!"

J&J - 12-11-2017: (naturismegids.nl)

"Prima ontvangst door vrijwilligers in juni 2017. Genoten van rust en ruimte en heerlijk kunnen wandelen over het campingdeel van terrein, het zou leuk zijn als er over het 43 ha grote terrein een Grand Randonee gemaaid werd om grotere wandeling te kunnen maken.
We komen zeker nog eens langs."

Jan en Paula - 16-6-2016: (nfn.nl)

"We hebben er 4 dagen mogen vertoeven. Helaas waren de weersomstandigheden dusdananig dat we besloten wat verder zuidelijk te gaan. Dat neemt echter niet weg dat we er een prima gevoel aan hebben over gehouden. Het terrein is zo groot dat je er heerlijk over kunt dwalen en de plaatsen zijn echt heel ruim bemeten. De eigenaren doen hun uiterste best om van deze camping een pareltje te maken en we vinden dat ze daarmee goed op weg zijn. Deze mensen zijn erg begaan met hun gasten en staan dan ook altijd voor ze klaar. En dat slaat dan weer over op iedereen die aanwezig is. Vriendelijkheid is troef. Veel vogels, veel groen, mooie wolkenluchten en een mooie heuvelachtige omgeving met hier en daar een boerderij. Voor de boodschappen naar Bourbon is de rit binnendoor al hele mooie ervaring op zich. Sinds deze week is er ook internet voor de gasten. En ook is er na een paar proefsessies gedaan te hebben elke week op woensdag een snackavond. 's Zondags was er al een gezamelijke bbq. Zelf het eten meenemen en aanschuiven maar. Kortom, een prima stek op zowel geschikt op doorreis naar het zuiden als voor een langer verblijf."